SAPUNI

Obećanje dano 2010. godine izvršeno! Predstavljam vam prvu radionicu sapuna na ovim prostorima dostupnu svima koji žele naučiti tradicionalnu izradu sapuna u kućnoj radinosti – bez gotovih sapunskih baza i bez kuhanja. Brzo, jednostavno i savršenog rezultata.

Na nekoliko sati vratit ćemo se u 1608. godinu – razdoblje kada je komercijalni sapun prvi puta došao u Ameriku, ali su žene i dalje intenzivno nastavile s pripremanjem sapuna od masti u kućnoj radinosti. Sapune ćemo izrađivati korak po korak bez već gotovih sapunskih baza, a Anias de Moras filozofija individualnog pristupa i odabira sastojaka biti će sastavni dio i ove radionice.

Taj osnovni rekvizit ljepote ne samo da je dobar za kožu nego jednako godi i duši, a kao neophodni dio svakodnevne njege, luksuz je koji si možete priuštiti. Ovdje definicija luksuza znači prirodno, zdravo, lijepo i individualno. Jasno je da luksuzni sapun ne može biti onaj tretiran konzervansima, stabilizatorima, emulgatorima, umjetnim bojama i  mirisima koji isušuje kožu. Cilj je ove radionice jasna prezentacija i praktična izrada sapuna na tradicionalan, starinski, način.

Sapune različitih oblika, mirisa i boja, izrađene od prirodnih sastojaka, koji ne štete vama ni okolišu, možete napraviti i kod kuće. Koliko vremena, truda i znanja je potrebno za napraviti takve sapune?

Potrebno je izdvojiti samo 45 minuta jednom u tri mjeseca kako bi za iduća tri mjeseca za sebe, svoju obitelj, prijatelje ili poznanike napravili kilogram i pol sapuna. Cijena izrade? Nekoliko ukusnih Illy kava u gradu.Prilika je to da se odlično zabavite, ispitate granice svoje mašte i unesete malo originalnosti u taj lijepi ritual pranja kože. Svakako zamolite djecu za asistenciju, odabir oblika, boja i mirisa sapuna. Garantirana zabava za cijelu obitelj!

Spoj prirodnih mineralnih i biljnih boja (istih onih koje se koriste i na radionici dekorativne kozmetike) i ljekovitih mirisa najkvalitetnijih eteričnih ulja, daju sapune čarobnih  mirisa, predivnih boja i potpuno prirodnog sastav. Nemoguće je biti sto posto siguran u prisutnost takvih sapuna na tržištu, jer je samo ono izrađeno pod vašim nadzorom prirodno.

Aromaterapijski sapuni, obogaćeni eteričnim uljima i ljekovitim sušenim biljem, njeguju i protuupalno djeluju na kožu te se s razlogom mogu nazvati terapijskim sapunima.

Na radionici nećemo štediti na kvaliteti i kvantiteti ljekovitih sastojaka, hladno prešanih i nerafiniranih biljnih ulja i jasno kemijski i botanički definiranih eteričnih ulja. Biranjem takvih najkvalitetnijih sastojaka dobit ćemo sapune koji se preporučuju ljudima s iznimno osjetljivom kožom željnom prirodne vlage i hranjivih sastojaka, koji će na nju djelovati blagotvorno, čineći je čistom, mekom i glatkom. Fokus radionice je na izradi krutih sapuna u hladnom procesu. Niti jedan sastojak nećemo zagrijavati ili kuhati – na taj ćemo način sačuvati sve ljekovite sastojke biljnih i eteričnih ulja. Nakon teorijskog dijela radionice i odrađenih predradnji (terapijski cilj sapuna, odabir biljnih ulja, odabir eteričnih ulja, korekcije mirisa i kombinacije boja) upoznajemo se s natrijevim hidroksidom i pripremom natrijeve lužine – vodenom otopinom natrijevog hidroksida. Pristup ovakvoj izradi sapuna zahtjeva preciznost, a onda mjesta strahu zbog rada s lužinom nema. Na radionici ćete dobiti nekoliko receptura za krute sapune i tablicu s bezbrojnim kombinacijama biljnih ulja za vaše sapune.

Doista, izrada ovakve vrste sapuna je jednostavan, lak, mirišljav i nadasve zanimljiv proces koji vam neće oduzeti puno vremena.

Zahvaljujući spoju tradicionalnih receptura izrade sapuna i francuskog modela aromaterapije ovako dobiveni sapuni postavljaju novi standard u osobnoj higijeni.  Spravljanjem unikatnih, ručno izrađenih, sapuna koža će vam doživjeti preporod – baršunasti trag nakon svakog pranja ruku, lica, tijela… Da. Čisti luksuz… I odličan poklon što dokazuju polaznici u galeriji.

Kreator radionice: Saša Radulović, aromaterapeut

Trajanje radionice: 3 školska sata (okvirno)

Cijena: 590 kn

Informacije i predbilježbe: office@aniasdemoras.com, 091 / 346 02 02

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s