KUĆNI LJUBIMCI

Preuzmite zdravlje i njegu svog psa u svoje ruke! Prestanite kupovati komercijalne proizvode kojima je primarnii cilj zarada, a ne dobrobit vašeg psa. Jednostavnom primjenjenom aromaterapije obogatite svoj i život vašeg psa. Precizna francuska aromaterapija koja liječi ljude i otklanja velik broj tegoba, jednako se lako može primjeniti i na pse. Dođite na radionicu na kojoj ćete naučiti sve o prirodnom aromaterapijskom liječenju i njezi vašeg psa. Brojnim stručnim studijama potvrđeno je – eterična ulja precizne kemijske i botaničke definiranosti apsorpcijom kroz kožu pasa i samim udahom imaju farmakološki učinak.

Upotreba eteričnih ulja za liječenje tegoba, a posebno njegu pasa, posebni je zamah doživjela početkom elizabetanskog doba kada je većina pasa opojno mirisala po esencijama benzoina, mire, labdanuma i ambre. Eterična ulja imaju čudesne ljekovite učinke na psa, pogotovo prilikom dermalne aplikacije (ljudska koža debela je 6-8 stanica, a pseća 2-3), oralne i inhalacijske. Vlasnici kućnih ljubimaca primjećuju velike beneficije aromatičnog okruženje u kojem se životinje (psi) nalaze.

Kada psi samo udahnu hlapive aromatične molekule eteričnih ulja one dospijevaju u pluća, odakle putem alveola ulaze u okolne krvne kapilare, zatim do sistemske cirkulacije, te provode ljekovito terapijsko djelovanje.

Kao vlasnik psa i osobno mogu potvrditi učinkovitost aromaterapije. Noru sam udomio 2009. godine. Prvo sam je trebao oprati jer je bila poprilično zapuštena. U prirodne saponine dodao sam eterična ulja: ljekovitu lavandu, slatku naranču, egipatski geranij i vetiver. Time sam djelovao trostruko – pas nije imao neugodan miris, buhe i nepoželjni nametnici razbježali su se, a odabrana eterična ulja smanjila su nervozu i stres zbog promjene okoline. Svakodnevna uporaba difuzera ispunjenog eteričnim uljima opuštajućeg djelovanja, dodatno je pomogla adaptaciji. U prosincu su ulja blagog sedativnog djelovanja bila spasonosno rješenje protiv stresa izazvanog suludom pucnjavom (petarde). U proljeće i ljeto 2010. trebalo je preventivno djelovati na krpelje. I to je uspješno obavljeno! Tu i tamo malo eteričnih ulja na ključna područja i zadovoljno mogu reći – krpelja nije bilo! U tri su godine samo dva krpelja zabilježena. I to kada je Nora je bila u gostima, a ja na službenom putu.

Radionica je koncipirana tako da ćemo na lako razumljiv način proći kroz segmente:

što je aromaterapija i kako djeluje model francuske aromaterapije, što su eterična ulja, pojam kemotipova, apsorpcija eteričnih ulja, kvaliteta eteričnih ulja, kvaliteta hidrolata, čuvanje eteričnih ulja, hidrolata i biljnih ulja, kupovina kvalitetnih eteričnih ulja i materijala, kako eterična ulja i hidrolati djeluju na pse, provjerena i sigurna eterična ulja za pse (paleta eteričnih ulja), kreiranje recepata za zdravog i njegovanog psa, prva pomoć, čišćenje i njega ušiju, upaljene oči, kupanje i izrada šampona, održavanje dlake, dermatologija, zubi i njega usne šupljine, jačanje imuniteta, opuštanje, depresija i agresija.

 

Kreator i voditelj radionice: Saša Radulović, aromaterapeut

Trajanje radionice: 4 do 5 školska sata (okvirno)

Informacije i predbilježbe: office@aniasdemoras.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s