FITOAROMATERAPIJA

Kako primjeniti ljekovito bilje i eterična ulja za zdravlje i ljepotu, a pritom ne bankrotirati?

Svrha prirodnih pripravaka je očuvanje zdravlja i ljudske dobrobiti, te njihova jednostavna i laka primjena u prirodnoj kozmetici. To nam znanje dolazi iz prirode s kojom smo neraskidivo vezani. Priroda je tu, vrlo blizu vas. Nekoliko koraka i na pragu ste šume. Plodovi, cvijeće, drveće, trava… Sve je to ljekovita i tako moćna priroda. Naplaćuje li vam Castanea sativa ulaz u šumu? Odgovor bi uskoro mogao biti da, jer je priroda postala unosan izvor zarade. Iako godinama radim i živim od aromaterapije i dalje zastupam teoriju da kvalitetno znanje aromaterapije i fitoaromaterapije ne smije biti skupo. Definiciju što je a što nije skupo opet je teško dati.

Želja mi je ovom online radionicom, tečajem, ponuditi kvalitetno znanje iza kojeg stojim svojim imenom i prezimenom te statusom na tržištu, neopterećeno vašim predznanjem i titulama. Ne morate biti kemičar, ne morate biti farmaceut ili botaničar da primjenjujete ono s čime ste se već bezbroj puta susreli – prirodom. Eterična ulja nisu znanstvena fantastika, fitoterapija je s nama od kada smo započeli život na ovoj planeti. To znanje već posjedujete! Ovaj tečaj upisujete samo da to znanje probudite…

Fitoterapija je dio medicine koji u svrhu liječenja bolesti koristi biljke i biljne ekstrakte. Najstarija je od svih načina liječenja, a nastala je logičnom interkacijom ljudi i prirode. Aromaterapija je dio fitoterapije koji za očuvanje zdravlja, te liječenje i prevenciju bolesti koristi biljne ekstrakte – eterična ulja, stoga se danas sve češće upotrebljava zajednički naziv – fitoaromaterapija.

Iako tržište postaje zasićeno ponudom sličnih programa, ovaj online tečaj fitoaromaterapije namijenjen je za one koji žele stjecati lako primjenjivo znanje u navedenom području.

Imperativ je: primijeniti jednostavno, brzo i sa znanjem. Ovo je tečaj za one koji žele praktično znanje fitoaromaterapije i neopterećenost titulama i diplomama. I da, nema potrebe za podizanjem kredita i zaduženjem.

Stečeno znanje korisnim će se pokazati i onima kojima je trenutna ili buduća profesija vezana uz dodatke prehrani, kozmetici, specijalizirane trgovine, biljne ljekarne, wellness centre i specijalizirane savjetodavne terapeutske ustanove i udruge. Namijenjen je i medicinskim profesionalcima, poput medicinskih sestara, fizioterapeuta, liječnika i farmaceuta koji žele u svoj profesionalni rad uključiti teoretska i praktična znanja o ljekovitom bilju i eteričnim uljima, te njihovoj primjeni.

Program se satoji od anatomije i fiziologije, kemije, botanike, povijesti i temelja moderne fitoaromaterapije, farmakognostičkog pregleda ljekovitih biljaka, fitoaromaterapije u tegobama organskih sustava, psihosomatske i integrativne medicine i aromamasaže.

Tečaj je neopterećen ispitima, provjerama znanja i preznojavanjem jer imate nekoliko sekundi za dati točan odgovor. Vi ste odrasla, punoljetna osoba, koja je svjesno uplatila ovaj tečaj i kojoj je cilj znanje. Znanje ne usvajate pod stresom i prisilom. Ovo područje vas zanima i zato ćete s užitkom i lakoćom usvojiti sve lekcije od kojih se tečaj sastoji. Nakon svake lekcije bit ćete za korak bliže neovisnosti – vi postajete moderator svojeg zdravlja.

Francuski model primijenjene aromaterapije i fitoterapiju lako i sigurno moći ćete primijeniti kada god poželite. Znanje će vam biti dostupno 24 sata na dan 7 dana u tjednu. Vi, vaša obitelj, djeca, kućni ljubimci, prijatelji i oni koje volite biti će pod zaštitom fitoaromaterapije. Ona je djelotvorna. Dokazano.

1. tjedan – UVOD

Temelji aromaterapije i fitoterapije; povijest aromaterapije; aromaterapija i medicina – upotreba na temelju francuske škole aromaterapije i kliničkih ispitivanja; dobivanje eteričnih ulja i mirisnih komponenata biljaka – destilacija vodenom parom i tiještenjem, ekstrakcijske metode; eterična ulja, apsoluti i hidrolati i njihova upotreba; kriteriji kvalitete eteričnih ulja: AFNOR i ISO norme; upoznavanje s certifikatima i plinskom kromatografijom; biljna ulja, dobivanje i kvaliteta; upotreba biljnih ulja; osnovni načini primjene eteričnih ulja i ljekoviti oblici s eteričnim uljima: dermalni pripravci, inhalacije, rektalna, vaginalna i oralna primjena; priprema dekokta, infuza, macerata, tinkture (alkoholnog macerata), kapi za nos, melati, sirupi, kapsule, vagitoriji i supozitoriji.

2. tjedan – KEMIJA ETERIČNIH ULJA

Osnovne sastavnice eteričnih ulja, grupiranje eteričnih ulja na osnovu kemijskog sastava i djelovanja (alkoholi, fenoli, oksidi, metoksifenoli, aldehidi, esteri, ketoni, laktoni, ftalidi i drugi spojevi); sigurnost eteričnih ulja i temelji toksikologije, mjere opreza pri njihovom korištenju; osnovna eterična ulja u aromaterapiji i njihovo djelovanje.

3. tjedan – FITOTERAPIJA

Pristupi u fitoterapiji i aromaterapiji: simptomatski, drenažni i djelovanje na cijeli organizam; simptomatski pristup – jedna biljka, jedan simptom; drenažni pristup – grupe organa za izlučivanje i biljke koje djeluju na njih; pojam “terena” ili holistički pristup organizmu: uvod u hormonski i živčani sustav; temeljne grupe spojeva u ljekovitim biljkama i njihovo djelovanje (polisaharidi i sluzi, flavonoidi, antocijani, kumarini, saponini i triterpeni, fenolski spojevi, tanini, alkaloidi, laktoni, iridoidi i drugi); pojam doze u fitoterapiji

4. tjedan – PSIHOSOMATSKA I INTEGRATIVNA MEDICINA

Poznata i priznata grana medicine; definicija psihosomatske medicine; psihosomatski pristup temeljen na kineskoj tradicionalnoj medicini; objašnjenje simbolike čovjekovog tijela; uvod u psihoterapijski i savjetodavni rad. Osvrt na temelje većine komplementarnih medicinskih tehnika u današnjem svijetu.

5. tjedan – MIŠIĆNO-KOŠTANI SUSTAV

Anatomija i fiziologija (građa i funkcija) mišićno-koštanog sustava; tegobe mišićnog sustava (spazmi, mijalgije…); tegobe koštanog sustava (osteoartritis, artroze, reumatoidni artritis, giht, osteoporoza…); fitoaromaterapijski pripravci za drenažu bubrega.

6. tjedan – ŽIVČANI SUSTAV I OSJETILA

Anatomija i fiziologija živčanog sustava; središnji i autonomni živčani sustav; balans simpatikusa i parasimpatikusa; djelovanje biljaka na simpatikus i parasimpatikus i bolesti kod kojih je važno njihovo uravnoteženje; kombiniranje psihoterapije, energetske terapije i ljekovitih biljaka kod depresija, nesanice, spazmofilije, migrene, fobija…; tegobe (multipla skleroza, herpesvirusne infekcije, alergijski, virusni i bakterijski konjunktivitis, upale uha…)

7. tjedan – PROBAVNI SUSTAV I

Anatomija i fiziologija probavnog sustava (usna šupljina, ždrijelo, želudac, tanko crijevo, debelo crijevo); tegobe želuca (gastritis, ulkus, dispepsije…); tegobe tankog i debelog crijeva (infekcije virusima i bakterijama, proljevi, zatvor, kronova bolest, ulcerozni kolitis, iritabilni kolon, infestacije parazitima…); fitoaromaterapijski pripravci za drenažu debelog crijeva.

8. tjedan – PROBAVNI SUSTAV II

Anatomija i fiziologija probavnog sustava (jetra, žuč, gušterača, slezena); drenaža jetre i žuči; tegobe probavnog sustava (hepatitisi, žučni kamenci, inzulin ovisni i inzulin neovisni dijabetes, pankreatitisi, povišen kolesterol, metabolički sindrom, pretilost…); fitoaromaterapijski pripravci za regulaciju funkcije jetre, žuči i gušterače

9. tjedan – KOŽA

Anatomija i fiziologija kože; kožne tegobe: akne, psorijaza, neurodermitisi, seboreja, alergijske bolesti kože, gljivične infekcije kože, impetigo i druge bakterijske infekcije kože; ostale tegobe (strije, repelenti, pretjerano znojenje…); fitoaromaterapijski pripravci za drenažu kože.

10. tjedan – MOKRAĆNO-SPOLNI SUSTAV

Anatomija  i fiziologija mokraćno – spolnog sustava; tegobe mokraćnog organa: glomerulonefritisi, pijelonefritisi, cistitisi… ; tegobe spolnih organa: infekcije (klamidije i druge bakterijske infekcije, HPV, gljivične infekcije), endometrioze, ciste na jajniku…; drenaža bubrega i mokraćnog mjehura, izrada fitoaromaterapijskih pripravaka za tretman genitalnih infekcija.

11. tjedan – DIŠNI I IMUNOLOŠKI SUSTAV

Anatomija i fiziologija dišnog i imunološkog sustava; autoimune bolesti, alergije; biljke koje balansiraju imunološki sustav; tegobe dišnog sustava (sinusitisi, rinitisi, tonzilitisi, plućne infekcije, astma, kronična opstruktivna plućna bolest…); inhalacije, fitoaromaterapijski pripravci za drenažu kože; biljke koje djeluju na krvotvorni sustav.

12. tjedan – ENDOKRINI SUSTAV

Anatomija i fiziologija endokrinog sustava; disbalansi endokrinog sustava: amenoreja, dismenoreja, hipotireoza…

13. tjedan – KRVOŽILNI SUSTAV

Anatomija i fiziologija krvožilnog sustava; tegobe (tahikardije, hipertenzija, ateroskleroza i regulacija povišenog kolesterola, problemi optoka limfe i celulit, problemi arterijske i venske cirkulacije…).

14. i 15. tjedan – AROMAMASAŽA

Uporaba biljnih i eteričnih ulja u masaži; tretiranje nekih specifičnih tegoba; spravljanje individualnih aromaterapijskih pripravaka za rješavanje tegoba klijenata vezanih uz njihovo fizičko i emotivno stanje; osnovni hvatovi u masaži; masaža stopala i hvatovi; refleksološka karta stopala; masaža vrata, glave i lica s hvatovima i detaljnim opisom.


Detalji radionice

– svaki tjedan u vaš inbox dolazi nova lekcija

– lekcije su napisane na hrvatskom jeziku, lektorirane, i prezentirane razumljivo

– fotografije i slike visoke su rezolucije i u koloru

– svaki dan dostupna podrška autora radionice: pismeno i usmeno

– potvrda o završenom on-line programu uključena

Važna NAPOMENA: ovaj on-line program daje opširne informacije iz fitoaromaterapije, no ne garantira vam zvanje iskusnog i stručnog fitoaromaterapeuta jer je za svladavanje naučenih lekcija, stjecanje iskustva i produbljivanje postojećg znanja potrebno vrijeme. Na temelju vlastitog iskustva mogu reći da su potrebne godine svakodnevnog rada u području fitoaromaterapije kako bi se stekla osnovna sigurnost u ovom doista velikom području. Formula uspjeha leži u radu, radu i samo radu.

Iz svega navednog razumljivo je da se u potpunosti ograđujem od bilo kakvih pogrešnih interpretacija skripte, spravljenih pripravaka koji vama ili drugim osobama mogu prouzročiti neželjene posljedice i bilo kakvih štetnih posljedica generalno nastalih iz materijala koje ste dobili upisom ove radionice. Također, sve informacije on-line programa (skripta) dane su u informativne svrhe i nisu zamjena za stručno mišljenje liječnika.

Informacije i predbilježbe: office@aniasdemoras.com, 091 / 346 02 02

Kreator radionice: Saša Radulović, aromaterapeut

Mjesto održavanja radionice: on-line

Trajanje radionice: 15 tjedana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s