Ginseng za elan, foto session izrade dekorativne kozmetike, anafrodizijak iz vrta i tamjan koji nestaje

Iz Facebook dnevnika… 15. siječnja 2013.

Stoljećima poznati GINSENG ponovno medijima privlači pažnju, pa pročitajte i noviji tekst za koji vam dostavljam link (s jutarnjeg.hr). Link: http://www.jutarnji.hr/zaboravite-na-viagru–ginseng-rjesava-stvar/1078376/

Fitoterapijski, ginseng je mnogobrojnim znanstvenim radovima dokazano indiciran za poticanje radne aktivnosti i potrebe za povećanim intelektualnim i fizičkim naporima, sezonske umore koji se najčešće javljaju u proljeće/jesen (adaptogena biljka) te za smanjenje stresa koji dovodi i do veće opuštenosti u intimnom životu.

Budite oprezni prilikom kupnje (najčešće dostupan na tržištu je ekstrakt – standardizirane kapsule) jer postoji velik broj lažnih pripravaka ginsenga i kod stručnog fito(aroma)terapeuta raspitajte se o mogućim nuspojavama (koje su kod predoziranja ginsengom zabilježene).

Iz Facebook dnevnika… 16. siječnja 2013.

Uz vaše mnogobrojne prijave za radionicu sapuna (više od 150 prijavljenih!) i puno papirologije, pronašlo se malo malo vremena i za izradu najfinije zimske kreme za njegu kože (osobito njegujuća za obraze, usnice i ruke).

Bespesticidni lanolin, bogati macerati kantariona i nevena, biljni glicerol, hidrolat francuskog bosiljka kemotip linalol i ljekovita lavanda stvorili su ovu božanstvenu kremu…

.

Iz Facebook dnevnika… 17. siječnja 2013.

Aktivan dan u kojem je bilo vremena i za izradu ruževa za usnice…

.

Bio jednom jedan ruž (članak u magazinu Sensa)

Bio jednom jedan ruž (članak u magazinu Sensa)

Želite li postati neovisni o štetnoj komercijalnoj dekorativnoj kozmetici dođite na radionicu: “Dekorativna organska kozmetika

.

Iz Facebook dnevnika… 18. siječnja 2013.

Nisam za sex, escherichia coli i snažan parasimpatomimetik?

Odgovor se krije u jednoj od popularnih biljaka stare Grčke, univerzalnim sredstvom protiv trovanja i probavnih smetnji. Origanum majorana – MAŽURAN – odličan je odabir kod tretiranja gram pozitivnih mikroorganizama, tahikardija, visokog krvnog tlaka, nervoza i živčanih napetosti, napetosti u mišićima te kod simptomatskih terapija boli (blokira prijenos boli u središnjem živčanom sustavu).

Dio terapije možete i samoinicijativno provoditi (dermalna primjena u kombinaciji s biljnim uljem – stres, nesanica, napeti mišići, visoki krvni tlak…), a drugi dio (za one kojima je to potrebno) može se provoditi oralno kroz specijalne oleokapsule (uz individualne konzultacije s aromaterapeutom!). I da, mažuran je stoljećima priznati anafrodizijak (za one kojima je potreban odmor).

P.S. brandovi “Florihana” i “Oshadhi”, po meni, imaju najfinije eterično ulje mažurana… Preporučam!

.

Iz Facebook dnevnika… 20. siječnja 2013.

Korišten u mnogim ritualnim ceremonijama zbog svog mirisa i djelovanja, TAMJAN se koristi u aromaterapiji zbog mnogobrojnih beneficija. Eterično ulje tamjana (Boswelia carteii) potiče epitalizaciju, djeluje antibakterijski, antidepresivno i potiče spiritualnu uzvišenost. Također, nakapan u dobro odabranim kombinacijama biljnih ulja (javite se za besplatne konzultacije!) pomaže u anti age djelovanju, što su u kontekstu širenja neugodnih mirisa i propadanja tijela, poznavali i stari Egipćani prilikom procesa mumificiranja…

P.S. eterično ulje tamjana ima fin, pomalo slatkast, i osvježavajući miris. U praksi sam primjetio da mnogi prilikom upoznavanja s mirisom tamjana ne uspiju prepoznati da se radi o njemu.
Nekoliko kapi tog eteričnog ulja u kombinaciji s biljnim uljem jojobe dati će ugodan parfem koji vrlo pozitivno djelujem na naše energetsko polje. Isprobajte!

.

Iz Facebook dnevnika… 31. siječnja 2013.

IMG_8692Dvadesetak minuta do kraja siječnja 2013… Hvala svima koji su rekli da im se sviđa ova stranica, hvala svima koji prate naše novosti i objave iz aromaterapije.

Siječanj je bio ispunjen svakodnevnim radionicama i mnogobrojnim seminarima. Ne računajući prvi (“neradni”) tjedan siječnja samo kroz edukaciju izrade “Tradicionalnih sapuna” prošla su 72 polaznika. Aktivno je bilo i u segmentu prirodne aromakozmetike i čarobne “Raindrop tehnike”… Kroz koji dan podijelit ćemo i fotografije s tih radionica, a do tada ponosno najavljujemo ZAČINJENU (aromaterapijsku) VELJAČU!

Veliki pozdrav svima,

Saša Radulović, aromaterapeut i voditelj u “Anias de Moras”

http://www.anias-de-moras.com & http://www.facebook.com/aniasdemoras


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s