Dojmovi s Velebitskih mozaika 2010.

Fotografije napravljene u Karlobagu (link o Karlobagu na Wikipediji), povodom prvih Velebitskih mozaika 2010., dovoljno govore same za sebe.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Unatoč bogatom programu (PDF) našlo se vremena i za otkrivanje biljnog svijeta – lovor (Laurus nobilis), majčina dušica (Thymus serpyllum), smilje (Helichrysum italicum), kadulja (Salvia officinalis) i nar (Punica granatum) dostupni su za branje gotovo na svakom koraku. Unatoč buri, divno iskustvo koje sam odlučio ponavljati. Prisutnost predivnog nara potaknula me je i na pisanje teksta o njemu. Nema puno; pročitajte: Nar – brza regeneracija i pomlađivanje kože lica

Radionica prirodne kozmetike koju sam vodio za 15-tak polaznika, temeljila se na aromaterapiji kroz povijest pa do današnjih dana, razvoju prirodne kozmetike, komercijalnim proizvodima, prednostima prirodne nad komercijalnom kozmetikom, te praktični dio izrade krema u tzv. hladnoj i toploj pripravi.

Velebitski mozaici iznjedrili su i nekoliko ideja, a prva od njih je brandiranje prirodne kreme za Karlobag (suvenira) u suradnji s Atelierom Mihić.


Saša Radulović, aromaterapeut

P.S.

…od proljeća 2011. organiziram sudjelovanje za besplatno vođenje i branje ljekovitog samoniklog bilja na području Karlobaga… Prijave i informacije su na office@aniasdemoras.com


2 misli o “Dojmovi s Velebitskih mozaika 2010.

  1. Bilo je prekrasno i podržavam svaku sličnu inicijativu. Jedan ovakav vikend u prirodi i ugodnom društvu svakako ću još dugo pamtiti i veseliti se svakom budućem!

  2. To je bio vikend za pamćenje i nadam se da ćemo imati prilike pamtiti još puno takvih vikenda i događanja, jer Karlobag,Velebit i (moram to spomenuti) Lika to zaslužuju. Predivne fotografije, predivna sjećanja i odlična ideja. Mogu samo svima poručiti: DOĐITE I UVJERITE SE!!!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s